Menu

Основні правила проведення співбесіди: помилки, яких варто уникати при виборі працівника Новини

Головне завдання – дізнатися результати роботи кандидата. Я шукав начальника відділу продажу у свою виробничу компанію. Тоді я був менш досвідченим, і найбільше враження на мене справив кандидат, який до цього працював у компаніях з ім’ям, а також впевнено назвав мені всі інструменти керівника. Але тоді я не поставив уточнювального запитання, як саме він їх використав.

як правильно провести співбесіду

«Розхлябаний» casual на співбесіді не вітається навіть якщо трудові будні компанії це допускають. Тому що після того, як ти почув перший «черговий», поверхнева відповідь, розумовий процес у кандидата все ще триває. У цей момент він все ще критично оцінює сказане самим собою і після деякої паузи може знову почати говорити, доповнюючи вже сказане. Питання, озвучені роботодавцем на співбесіді на адресу здобувача, повинні бути підготовлені заздалегідь.

Стримуйтеся від проявів жалості

Рівень виникла до претендента симпатії, тотожність поглядів. Потрібно створити в приміщенні оптимальну температуру і провітрити його перед прийомом. Якщо вакансія передбачає поєднання з іншою трудовою функцією, то рекомендується встановити вечірній період (в районі 17.00). Знає собі ціну фахівець назве конкретну цифру, вже знаючи напевно про заробітки співробітників вашої фірми. Якщо, на вашу думку, цифра завищена, озвучте іншу.

Тут HR-спеціаліст (чи рекрутер) розповідає про компанію і продукт, на який наймають, а кандидат ділиться всією інформацією, яка відсутня в резюме. При проведенні подібного типу співбесіди рекрутер докладає всіх зусиль для того щоб вивести здобувача зі стану рівноваги. Це можна зробити за допомогою питань, які задаються дуже швидко, і кандидат не встигає на них відповідати. Нерідко використовується «техніка залякування», іноді рекрутер вдає, що він не чує свого співрозмовника.

Оцінка мотивації та цінностей кандидата

Для того щоб визначити професійні якості кандидата, використовуються інтелектуальні тести. Вони дозволяють виявити уявлення про досвід і знання здобувача. Звільнити працівника або поміняти трудовий договір зараз непросто, тому краще підстрахуватися. Якщо працівник досвідчений, напевно він бував на багатьох співбесідах, знає приблизний перелік питань і може заготовити відповіді. Не тисніть на співрозмовника і не залякуйте його.

як правильно провести співбесіду

Якщо кандидат не бажає давати координати, це говорить про те, що він не має досвіду або побоюється поганих рекомендацій. «Чи маєте ви пропозиції щодо зміни роботи в нашій компанії? В ідеалі претендент повинен запропонувати 2-3 способу, підкріплюючи їх досвідом. Документ повинен включати в себе особисті дані кандидата, його минулого професійний досвід. Однак основна мета протоколу – скласти оцінну характеристику потенційного працівника.

Скільки співбесід потрібно проводити, аби зрозуміти, що це “ваш кандидат”?

Цим питанням ви зрозумієте складність та глибину майбутніх завдань. Також робити записи необхідно, якщо ви проходите багаторівневе співбесіду. Фіксація основних моментів на папері допоможе https://wizardsdev.com/vacancy/ вам пригадати, про що йшла мова на зустрічі і краще підготуватися до наступних етапів інтерв’ю. Тобто підходжу до процесу співбесіди індивідуально для кожного претендента.

  • Візьміть опис посади та прочитайте його за допомогою зубчастої гребінця, виділіть всі якості, які компанія підкреслює, та запишіть їх.
  • Один претендент і група інтерв’юерів (наприклад, керівник, начальник відділу і рекрутер).
  • Комбінований ж включає в себе окремі риси двох попередніх способів.
  • Основна причина, через яку проводиться зустріч – необхідність оцінити якості потенційного працівника.
  • Для співробітників типу контент-менеджерів або програмістів діє трохи інша система відбору.

Загалом у процесі інтерв’ю ви повинні довести роботодавцю, що ваші навички та досвід будуть корисні компанії. Про гроші краще не жартувати, якщо не володієте цим мистецтвом досконало, не всі зможуть це оцінити. Тут варто обговорити, коли та в яких випадках відбуваються перегляди фінансової компенсації.

Як провести співбесіду – покрокова інструкція

Головне — робити це переконливо та відповідно до вашого релевантного досвіду. Краще піти іншим шляхом, щоб досягти позитивного результату. Дотримуйтесь елементарних правил хорошого тону, будьте ввічливі і тактовні. Маючи в своєму розпорядженні вичерпною інформацією про всі особливості майбутнього роботодавця, ви неодмінно отримаєте переваги порівняно з іншими претендентами. Припустимо, що ви претендуєте на посаду торгового представника або менеджера з продажу. Щоб детально розуміти, як пройти співбесіду на роботу, необхідно бути готовим до різних нюансів.

Людина презентує себе, ніж залишає у можливого начальства певне враження. В епоху цифрових технологій провести зустріч можна і за допомогою відеозв’язку. Але замінювати нею особисту зустріч не рекомендується. А ось замінити їй розмову по телефону можна, т.

Leave a reply

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *